Victoria Falls - Reisverslag uit Livingstone, Zambia van Wessel Ralph - WaarBenJij.nu Victoria Falls - Reisverslag uit Livingstone, Zambia van Wessel Ralph - WaarBenJij.nu

Victoria Falls

Door: Wessel

Blijf op de hoogte en volg Wessel

16 Maart 2006 | Zambia, Livingstone

Gisteren hebben we de Victoria Falls bezocht en het was een geweldige ervaring. Deze waterval is meer dan 1700 meter breed, en meer dan 100 meter lang. De Schotse ontdekkingsreiziger David Livingstone zag deze waterval voor het eerst in 1855, en hij zei "Geen enkel ander uitzicht in Engeland kan de schoonheid hiervan overtreffen, zo'n lieflijke beelden moeten de engelen met bewondering bekeken hebben tijdens hun vluchten." Geloof ons, hij overdreef niet. We stonden zo'n 50 meter van de waterval vandaan en waren drijfnat, alleen al vanwege de stoom die van dit natuurgeweld afkwam.

Deze Victoria Falls vormen de grens tussen Zambia en Zimbabwe, en markeren voor ons het eindpunt van het Afrikaanse deel van onze reis. We blijven nog twee dagen in Livingstone, Zambia, en vertrekken vervolgens naar Bombay. Morgen gaan we een open helicoptervlucht doen over de waterval, omdat we er nog geen genoeg van kunnen krijgen. Dit zal een van de laatste hoogtepunten zijn van ons verblijf in het zwarte continent.

We hebben enorm zin om door te reizen en Azie te gaan ontdekken, om verschillende redenen. Afrika is ons zeer goed bevallen, prachtige landen, ontzettend vriendelijke mensen, etc. Wat we als nadeel hebben ervaren van dit gedeelte van onze reis, is de trip die we hebben geboekt. De truck waarmee we reizen gaat steeds naar de meer toeristische campings, waardoor we tegen westerse prijzen aanlopen en niet steeds het gevoel hebben het 'echte Afrika' te beleven. Het vooruitzicht straks weer met zijn tweeen, en dus ook meer onafhankelijk te zijn, trekt ons zeer.

Ons volgende bericht zal zijn vanuit India. Iedereen erg bedankt voor alle reacties en mailtjes, wij denken ook aan jullie. Trouwens, Ralph heeft nog steeds geen sigaret gerookt. Wie wil stoppen, leze Allen Carr.

Tenslotte hebben we nog een droevige mededeling. Jarco, de hond van Ralph, is afgelopen woensdag 15 maart 2006 vredig gestorven. Hij heeft een mooi leven gehad en was een van de liefste honden van Utrecht.

• 16 Maart 2006 - 15:53

Karen:

Dag lieverds,
    Fijn dat alles goed met jullie gaat. Hebben jullie straks alletwee liefdesverdriet? Knuffels van Karen

• 16 Maart 2006 - 15:58

Petra:

Wat gaaf jongens! Hebben jullie nog foto´s ervan gemaakt, of was het daar te nat voor. Hoop dat Wessel afscheid kan nemen van zijn engelse vriendinnetje...? Super goed dat je niet meer rookt Ralph. Alvast een goede vlucht naar India en ik moet zeggen dat ik die verhalen hier op jullie weblog erg leuk vind om te lezen. Hebben we zondag weer iets om over te praten hahaha.

Groetjes Petra

• 16 Maart 2006 - 17:47

Louis:

Ik kwijn weg van afgunst. Goed Ralph dat je gestopt bent.
    hier is het koud en dat duurt maar voort. Leuke verhalen - ik geniet ervan. Laatste bericht uit het westen: Van vliegen kun je trombose krijgen - dus blijf vooral bewegen in het vliegtuig.

Groetjes ook van Noortje en Pia

• 16 Maart 2006 - 21:27

Els:

We kijken al uit naar het volgende bericht! Erg leuk om zo "met jullie mee te reizen". Een goede overtocht gewenst naar India. Kus voor Ralph!

• 17 Maart 2006 - 13:28

Lotje:

Hey Guys,

Weer een ´cool´ gedeelte van jullie reis achter de rug...gaaf man zo´n riesen waterval!!! Ralph, leuk dat je ff op msn was. Nou späters en tot de volgende keer!!!
    Tschüssie Lotte

• 18 Maart 2006 - 00:24

Tien:

Meer foto's, Welles

• 20 Maart 2006 - 12:42

Bora:

Hey boyz. Leuke verhalen. Ben erg jaloers. Nog veel plezier, en zet eens wat meer foto's erop. Ralph heeft niet voor niks zo'n moie camera! x